Чушки, пълнени с боб

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
15/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Баба така ли ги приготвяше или нашите са по-вкусни"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • чушки - 1 кг
  • зехтин - 5 с.л.
  • лук - 300 г
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - няколко зърна
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба във вода за една нощ. Изхвърлете водата, налейте прясна вода и сложете да заври. Изхвърлете и тази вода. Залейте боба с прясна вода, посолете го, сложете дафиновия лист и черния пипер. Варете до омекване.

Междувременно задушете лука с 3 с.л. зехтин. Прибавете сварения и отцеден боб. Поръсете с черен и червен пипер и загрявайте още 5-10 минути.

Напълнете почистените чушки с гъстия боб и ги наредете плътно една до друга в глинен съд. Между тях изсипете остатъка от боба, полейте с останалите 2 с.л. зехтин и изпечете в загрята на 220 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Мартина, наясно ли си какво количество е 300г. лук?
А да неговорим за дафиновичт лист - знаеш ли въобще каво става ако на такова малко количество продукри сложиш 2-3 листа?
И откъде въобще ви идват тия идеи в боб да се слага черен пипер че даже и зехтин?
26.01.2016 00:57
3