Картофена питка с пресен лук

15/11/2013
Яна
отЯнаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 330
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете картофите с кората за около час в силна фурна. В 25 г от маслото задушете 10 минути нарязания на много ситно стар лук и наситнения бекон.

Пасирайте обелените картофи, подправете със сол, чубрица и черен пипер. Прибавете наситнените пера на пресния лук. Разбъркайте много добре. Към бекона прибавете остатъка от маслото и щом се стопи, смесете с картофеното пюре.

Бъркайте на бавен огън около 5 минути до получаването на еднородна маса, която се оформя на питка. Прехвърлете питката в намаслена тава и запечете във фурната до порозовяване.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар