Домашен дюнер

20/05/2009
Дидо
отДидоНовак
"Опитайте този домашен дюнер и гарантирано никога повече няма и да си помислите за друг!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 066
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, накълцано на дребно с малко олио, се пече на фурна, като се разбърква от време на време. Преди да се извади от фурната се добавя лука, домата и чушката за да поомекнат.

А най-накрая се добавя черният пипер.

Тестото се омесва. Към брашното се прибавя маята, захарта, солта и водата и се омесва тестото. От него се оформят топки колкото яйце. Разточват се на много тънко и се пекат на сач и още топли се покриват, за да омекнат.

В така приготвените питки по средата се слага от плънката и 1-2 с. л. от сосът, приготвен от майонезата, киселото мляко и чесъна. Прегъват се като палачинки.
подобни рецепти тук

5 20
4 13
3 6
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Astrid Hofferson
Astrid Hofferson
04.10.2014 12:43
Браво, но когато го направих не стана вкусен а без вкусен.Защо така?
2
0
stenli
stenli
12.01.2014 19:40
Има много пропуски,но все пак се надявам да Ви е сладко...-:)
1
0
.....
.....
30.03.2013 18:59
Незнам дали ще се получи но ще пробвам
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!