Пиле с маслини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пиле с маслини1 / 2
16/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Опитайте веднъж - ще запомните за цял живот -най-вкусното пилешко, което сме яли"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1500 г.
  • маслини - 200 г.
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 250 мл.
  • брашно - 5 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на парчета, подправете го, потопете го в брашно и го запържете до златисто в широк тиган, в който сте сипали половин пръст зехтин. Отцедете го върху абсорбираща хартия и оставете настрана.

Запържете до златисто в 3 супени лъжици зехтин, нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете чушките – изчистени от семките и нарязани на средно големи парчета. Задушете ги за 3 - 4 минути, докато си променят цвета.

Прибавете доматите – обелени, без семки и нарязани, и маслините – обезкостени и разрязани наполовина. След като сместа заври отново, прибавете розмарин, сол и черен пипер. Добавете бялото вино и пилешкото месо и след като ястието кипне, похлупете и оставете на бавен огън около 45 мин.

Посолете на вкус и отстранете мазнината преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

o
o
хубава рецепта
21.08.2012 11:41