Вкусно пълнено пиле

17/11/2013
Катя
отКатяНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 135
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя пълнежа. Лука се запържва в 2 с.л. олио. Добавят се нарязаните дробчета, посоляват се и се поръсват с черен пипер.

Всичко за пържи 10-тина минути. Свалете от огъня и оставете сместа да изстине. Прибавете хляба, предварително накиснат в прясното мляко и изстискан. Добавете яйцето и магданоза.

Разбъркайте всичко много добре и с този пълнеж напълнете пилето. Зашийте отвора с конец и сложете пилето в огнеупорен съд. Залейте го с останалите 6 с.л. олио и печете в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато месото стане крехко.

От време на време поливайте със соса. Махнете конеца и нарежете готовото пиле на порции. Поднесете го топло с подходяща салата.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
25.04.2016 23:27
Харесвам препечено пиле със зелена салата.
0
0
Биляна
Биляна
17.03.2016 17:12
понеже не обичам прясно мляко го замених с вода и пак стана много добре
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв