Многолистно тесто

16/11/2013
Варвара
отВарвараНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 846
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно със солта. Добавете водата и замесете стегнато, средно твърдо тесто. Тестото се меси за кратко върху набрашнен плот. Оформя се като топка, завива се в целофан и се прибира за 30 минути в хладилник.

Сложете маслото между два листа фолио и го ударете няколко пъти с точилката, за да го изтъните добре.

Извадете тестото от хладилника и го разточете във формата на кръст. Добре изтънете краищата с точилката. Поставете маслото в центъра на кората и завийте краищата навътре, така че да покрият плътно маслото.

Ще получите калъп, който трябва да разточите на правоъгълник със страни приблизително 15Х45 см. Сгънете правоъгълника на три, като писмо, завъртете го на 90 градуса и отново го разточете на правоъгълник. Тестото се сгъва отново, увива се във фолио и се прибира в хладилник за 30 минути.

За да получите хубаво многолистно тесто, трябва да повторите процедурата поне пет пъти, като между всяко разточване трябва да оставяте тестото поне за 30 минути на студено.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар