Бял сос

16/11/2013
"Предлагаме ви изпитана рецепта за приготвянето на универсален бял сос, с който печеното месо ще стане още по-вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 037
  • Преглеждания за месеца276
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • бульон - 600 л телешки или пилешки
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. масло, добавете брашното и запържете до златисто. Разредете сместа с 1 ч.ч. горещ бульон като бъркате непрекъснато.

Когато брашното се разбие добре, добавете постепенно и останалия бульон. Сложете ситно нарязаните глави лук и малко сол. Варете соса около 30 минути на тих огън, като от време на време разбърквате.

Отдръпнете съда от котлона, прецедете соса и пасирайте лука. Върнете обратно в съда, добавете маслото, индийско орехче и черен пипер и разбъркайте.

Сосът е чудесно допълнение към задушени зеленчуци и различни видове печено месо.

подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар