Вратни пържоли с праз и гъби

17/11/2013
от MartaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 558
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 бр. вратни пържоли
  • праз - 2 - 3 стръка
  • гъби - 200 г
  • бульон - 200 мл. зеленчуков или костен
  • сметана - 200 мл готварска
  • черен пипер
  • шарен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете вратните пържоли със сол и черен пипер и приберете за 30 минути в хладилник. Загрейте 2 с.л. олио и запържете нарязаните на филии гъби. Пържете до омекване, извадете ги и ги приберете на топло.

Добавете още 2-3 с.л. олио и запържете до омекване праза, който сте нарязали на колелца или полумесеци. Застелете половината праз на дъното на предварително намазнена тавичка.

Отгоре подредете пържолите и покрийте с останалия праз и гъбите. Залейте с бульона и сметаната и покрийте плътно с алуминиево фолио.

Ястието се пече около 80 минути в загрята на 180 градуса фурна. Малко преди края на печенето се отстранява фолиото, за да се запече месото. Поднасят се със смлян шарен пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Теди
Теди
12.02.2014 16:08
Много мазна рецепта - 5 супени лъжици олио, освен това сметана, при това на вратни пържоли, които си имат мазнинка!
1
3

Виж всички коментари или напиши такъв