Маринован заек

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Маринован заек1 / 2
18/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. средно голям
  • масло - 80 г
  • сланина - 60 г
  • бульон - 2 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • бира - 2 бутилки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете заека от ципата и го оставете да престои 1-2 дни в бирата. Оставете го да се отцеди, шпиковайте с парченцата сланина, предварително посолени и поръсени с черен пипер.

Поставете заека в сгорещено масло и го изпечете. Налейте малко бульон и похлупете с капак. Когато почти омекне, добавете сметаната и оставете да се доизпече.

Поставете го в блюдо, а сосът се налива в сосиера. Поднесете с картофи, червено зеле или гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: