събота, 25 октомври

Сиренки

Публикувана от:
Видяно: 25 884 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Хляб
Рецепта за Сиренки
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции8-10 бр.

Необходими Продукти

  • извара - 250 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 2 с. л.
  • брашно - 2 с. л.
  • сол - 1/4 ч. л.
  • сода - 1/2 ч. л

Приготвяне на Сиренки

Разбърквате яйцето, брашното, изварата, захарта и солта. Разпенвате содата с малко оцет и веднага добавяте в сместа. Отново разбърквате.

С мокри ръце оформяте плоски кръгли дискове с дебелина около 1 см.

Овалвате ги в брашно и ги запържвате от двете страни в нагорещено олио до добиването на златиста коричка

5.0 от 4 Гласа

Отзиви (6)

  • 0
    0
    Отговор
    Ваня

    2011-09-20, Оценка 4 от 5 за Сиренки

    Днес и аз пробвах рецептата. Също не ги овалвах в брашно, защото сместа е рядка. Не ми се получиха особено добре. Замених сиренето с извара (въпрос на вкус), но захарта 2 с.л е много, поне според мен. Следващия път ще ги пробвам само с 1 с.л. захар.
  • 0
    0
    Отговор
    xristina

    2011-04-09, Оценка 4 от 5 за Сиренки

    Рецептата е страхотна, браво, много вкусно става. Поздравления.
  • 0
    0
    Отговор
    rumen_pro

    2010-11-04, Оценка 4 от 5 за Сиренки

    Кааква вода, няма вода ? Днес ги пробвах станаха уникално вкусни. По-вкусна закуска няма. Сместа става малко рядка, не я овалвах в брашно, а направо с лъжица ги слагах в тигана. Стана перфектно.
  • 0
    0
    Отговор
    Ади

    2010-10-20, Оценка 4 от 5 за Сиренки

    Сиренки, а пък с извара.
  • 0
    0
    Отговор
    павел

    2010-10-03, Оценка 4 от 5 за Сиренки

    Само 2 супени лъжици брашно ли. Не е ли малко?
  • 0
    0
    Отговор
    валентина

    2010-07-20, Оценка 4 от 5 за Сиренки

    А колко вода ?

Вкусна и уникална рецепта за Сиренки. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни категории за Сиренки. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Сиренки в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.