Панирани червени чушки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Панирани червени чушки1 / 4
19/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • чушки - 15 бр. червени
  • чесън - 1/2 глава
  • брашно - 100 г
  • лук - 2 връзки
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 100 мл
  • за заливката
  • кисело мляко - 400 г
  • майонеза - 100 г
  • копър - 1/2 връзка
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семките и дръжките. Изпечете и ги и ги задушете за кратко в найлонов плик. Обелете ги и ги посолете от двете страни.

Чушките се потапят последователно в брашното, в предварително разбитите яйца и се изпържват в сгорещеното олио. Готовите чушки се изваждат върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Загрейте олиото и добавете пресования чесън. Запържете за 1 минути, след това добавете киселото мляко и майонезата и отстранете от котлона. Разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Преди поднасянето залейте панираните чушки със соса и поръсете със ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: