Кьополу с патладжани и капия

19/05/2009
Андрееа
отАндрееаНовак
"Кълцано кьополу с патладжани и капия - ароматна класика от Турската кухня!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 379
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се измиват и почистват, опичат се и като изстинат, се обелват.

Доматите се измиват, попарват се с вряща вода, охлаждат се и също се обелват.

След това пиперките, патладжаните и доматите се нарязват на дребно и заедно с обелените скилидки на чесъна се разбиват с миксер или се счукват в дървено хаванче. Към получената пюреобразна маса се прибавят при непрекъснато разбиване олиото и оцетът.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

никихристо
никихристо
12.04.2014 14:44
умирам за кьопулу аввввв
0
0
ава
ава
08.11.2012 21:18
по- скоро е за мазане на филия
0
0
Джоко
Джоко
24.09.2012 20:38
Интересно! Кьопоолуто не е пюреобразно, напротив! Трябва да бъде като салата; да може да се яде с вилица!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв