Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнена риба с орехи и бира

Пълнена риба с орехи и бира

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пълнена риба с орехи и бира1 / 3
22/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 бр. едра
  • бира - 1 бутилка светла
  • лук - 4 глави
  • орехи - 15 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • маслини - 8 бр.
  • масло - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива и почиства от вътрешностите. Ако се използва морска риба, й се маха главата, перките и опашката. Посолява се отвън и отвътре и се поръсва със сока от лимона и черния пипер. Добре е да преседи на хладно поне един час.

В половината масло се задушава нарязаният на дребно лук, докато стане златист и след това се добавя малко вода. Щом заври, се сваля от котлона и се добавят счуканите орехи, галетата, черният пипер и маслините, които са обезкостени и нарязани. Рибата се разтваря и се пълни с приготвената смес.

За да не изпада плънката, може рибата да се зашие. С част от маслото се намазва тава, в нея се слага рибата и се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна. Периодично се полива с бира. Щом рибата се зачерви отгоре, се намазва с останалото масло и след още 10 минути се вади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: