Бърза туршия

02/05/2009
Теди
отТедиНовак
"Незабравимият и неподправен вкус на домашната туршия върви чудесно с кана вино и близък човек!"
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции15-20 буркана
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210 879
  • Преглеждания за месеца10108
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

  • карфиол – 2 кг.
  • зеле – 4 кг.
  • зелени домати – 2 кг.
  • моркови – 3 кг.
  • чушки – камби 2 кг
  • дафинов лист – 8 бр.
  • черен пипер – 1 пакетче
  • винен оцет – 700 гр.
  • захар – 1 ч. ч.
  • олио – 1 ч. ч.
  • сол – 1 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчука и го поръсваме със солта, олиото и захарта. Пускаме подправките.

Оставяме сместа да почива 1 нощ и я пълним плътно в буркани.

Затваряме и варим 15 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Diana Vasileva
Diana Vasileva
04.08.2017 13:26
На тази рецепта не можах да разбера кога и къде се слага оцета
0
0
нели
нели
02.11.2012 10:20
по същия начин я правя тази рецепта,без вода,всичко нарязано много на ситно,слагам останалите продукти,престоява 1 нощ и ха сутринта пълня бърканите.С тази разлика че слагам 1 супена лъжица стрид аспирин.
8
9
Любка
Любка
14.10.2011 13:43
Аз също я правя от много години, като предварително нарязвам зелените домати
и ги поръсвам с малко сол за да им излезе горчивината. Сокът, който се получава след престояването им със солта се изхвърля.
Нарязаните зеленчуци ги редя в голям съд по следният начин: най-отдолу морковите, чушките, карфиолът, зелето и най-отгоре доматите. Възварявам марината и ги заливам. Така престояват 1 и 1/2 часа, след това се
разбърква и се пълни в бурканите.
9
7

Виж всички коментари или напиши такъв