Мексиканска супа топчета Албондигас

20/11/2013
Васкес
отВаскесНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 802
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 голяма глава, нарязан
  • чесън - 1 голяма скилидка, счукани
  • бульон - 3 л пилешкия или говежди, месен
  • доматен сос - 1/2 ч.ч.
  • зелен фасул - около 200 г почистен и нарязан
  • моркови - 2 големи, изчистени и нарязани
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • говеждо - 500 г на кайма
  • мента - 1/4 ч.ч. нарязани пресни
  • магданоз - 1/4 чаша нарязан
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 щипка лют (по желание)
  • грах - 1 1/2 ч.ч. замразен или пресен
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър - 1/2 ч.ч. скълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в голяма тенджера. Добавете скълцания лук и гответе за 5 минути, след което добавете чесъна. Долейте бульона и доматения сос, а след като заври, намалете степента на котлона и прибавете морковите и фасула.

За кюфтетата смесете каймата с ориза и добавете листата от мента, магданоза, сол и черен пипер. Омесете сместа с яйцето и оформете средно големи кофтенца.

Пуснете ги едно по едно в тенджерата и оставете да къкри за 30 минути. Към края добавете няколко щипки риган, сол, червен и черен пипер, както и малко лют червен пипер по желание.

Мексиканска супа топчета Албондигас се гарнира със ситно нарязан пресен кориандър.
подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар