Празнична коледна тиква с пълнеж

25/12/2013
Ангел
отАнгелНовак
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 830
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обелете кестените. Почистете тиквата от семките и я намажете отвътре с меда. Сложете я да се изпече.

Междувременно в сгорещеното олио се изпържва месото. Щом омекне прибавете нарязания лук, предварително накиснатите във вода и нарязани кайсии и стафиди.

Посолете сместа, подправете с черен пипер и канела. Оставете всичко да се задуши под капак на слаб огън. След това оставете да изстине.

Разбийте яйцата с прясното мляко и ги прибавете към месото. Полуизпечената тиква се напълва със сместа и се слага във фурната, за да се изпече напълно.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар