Панфорте

05/01/2014
Радка
отРадкаНовак
"Зад името Панфорте се крие идеалният сладкиш, смес от аромати и текстури, който ще възбуди сетивата ви "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 618
  • Преглеждания за месеца1765
  • Преглеждания за седмицата235
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте лешниците и бадемите, сложете ги в купа заедно със захаросаните плодове /нарязани на кубчета/, брашното и подправките.

С съд с дебело дъно изсипете пудрата захар и меда. Загрейте докато се разтопят и станат на сироп, но не оставяйте сместа да заври.

Прибавете сместа с ядките и разбъркайте много добре. С малко масло намажете подходяща форма. Изсипете сместа в нея и подравнете.

Сладкишът се пече в загрята на 160 градуса фурна за около 35 минути. Изважда се от фурната и внимателно се освобождава от формата. Оставя се да изстине върху решетка за час.

Поръсва се обилно с пудра захар и се оставя още за 1 час. Реже се на много тънки парчета.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Emi Kazakova
Emi Kazakova
13.03.2016 15:02
Обожавам прекрасния наситен вкус на този сладкиш. В моя случай е поръсен с кокосови стърготини, а не с пудра захар или какао, както обичайно се прави. Това, според мен, подсилва още повече всички аромати и го прави неустоим. Заслужава си да се пробва от всички, които обичат с една хапка да заситят апетита си за нещо шоколадово.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв