Пепър стек

21/11/2013
Ани Василева
отАни ВасилеваНовак
"Семпло и изискано - трудно ще намерите по-вкусен телешки стек "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 952
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото бонфиле на 4 стека по около 250 г. Сипете шарения пипер в плитък съд и притиснете всеки от стековете, така ме подправките да полепнат. По желание може леко да посолите месото.

В тиган се загрява по 1 с.л. олио и по малко масло и всеки пепър стек се пече до желаната степен на готовност - а л'англе, средно изпечен или добре изпечен. За а л'англе е достатъчно да пържите само по 1-2 минути на страна. За средно изпечен пържете 3-4 минути, а за добре изпечен - 5-6 минути.

За всеки стек добавяйте олио и масло. Приберете готовите стекове на топло. Със шпатула отстранете останалата мазнина и налейте в съда от готвенето бялото вино. Оставете го да изври наполовина и налейте гъбения бульон. Оставете сместа да кипне и намалете котлона.

Загрейте мазнината от пърженето и запържете за кратко брашното. Постепенно добавете бульонът с виното и бъркайте до получаването на гладък сос. Варете соса на умерен огън до достигането на желаната гъстота. Добавете останалото масло, нарязано на кубчета.

Поднесете готовите стекове обилно залети с гъбен сос и гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Готвач
Готвач
09.04.2015 13:56
Няма нищо общо с Пепър стек
4
0
Бат Тольо
Бат Тольо
23.11.2015 19:53
То и сайта няма нищо общо с готвенето, като гледам темите за хъркане, рак и т.н. ...
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв