Никулденски гювеч с шаран

22/11/2013
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Кой за знае, че най-вкусният гювеч се прави с шаран? Ето, сега знаете и вие "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 331
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. - около 2.5 кг
  • праз - 5 стръка
  • целина - 1 глава. заедно с листата
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • домати - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - млян
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства, измива и се нарязва на филийки. Всяка филийка се посолява, поръсва се с черен пипер и половината сок, изцеден от лимоните. Оставя се да престои.

Празът се нарязва на две и след това на парчета около 2 сантиметра. Олиото се загрява и в него се задушава празът под капак. Щом остане само на мазнина, се добавя нарязаната целина заедно с листата и доматите, нарязани на малки кубчета или доматения сок.

Щом всичко се задуши, се добавя червеният пипер, зърната черен пипер и две чаши гореща вода. Щом сместа се посгъсти, се изсипва в тава и отгоре се нареждат парчетата риба.

Щом рибата се изпече от едната страна, се полива с останалия лимонов сок и се обръща. Ако има нужда, може да се добави още гореща вода. Когато рибата е готова, трябва да има достатъчно сос, с който да се сервира.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!