Печена тиква с мед и орехи

21/11/2013
Адела Петрова
отАдела ПетроваНовак
"Класически десерт, който има своите заклети почитатели "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 325
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на големи парчета. Парчета се поставят в подходяща тава и се заливат с прясното мляко и 1 ч.ч. вода.

Десертът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато течността се изпари наполовина.

Тавата се изважда от фурната и върху всяко парче се поставя по малко мед и орехи. Поръсва се с канела и стафиди и се връща обратно във фурната. Пече се, докато се запекат добре ореховите ядки.


подобни рецепти тук

5 8
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

гергана арабаджиева
Печената тиква стана страхотна само че не сложих стафиди.
0
0
maggi_bg
maggi_bg
28.11.2013 16:27
За колко време приблизително се изпарява наполовина течността при 200 градуса ?
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!