Агнешко с риган

22/05/2009
Маряна
отМарянаНовак
"Подчертайте аромата на младото агнешко месо с дъхав риган, както го правят майсторите готвачи "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 391
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо – 1 кг.
  • картофи – 500 г.
  • чесън – 1 скилидка
  • лимонов сок – 2 с. л.
  • риган – 1 с. л.
  • бульон – 500 мл.
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1 с. л. сол със същото количество черен пипер и намажете с тях месото. Направете 8 разреза по дължината му, нарежете чесъна на 8 парченца и ги сложете в направените дупки.

Запържете месото с малко зехтин в дълбока тенджера, като го обръщате, докато промени цвета си. Добавете лимоновия сок, 350 мл. от бульона и ригана. След като заври, го похлупете и оставете на бавен огън за 90 минути.

Изпържете обелените и нарязани на средно големи кубчета картофи в сгорещен зехтин. Отцедете ги и ги добавете към ястието, посолете по вкус, добавете останалия бульон и продължете да готвите без капак, до омекване на месото.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар