Френска баница

21/05/2009
от ФилипкаНовак
"Тези лесна френска баница е прекрасна закуска за цялото семейство"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо139 207
  • Преглеждания за месеца652
  • Преглеждания за седмицата101
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Брашното, солта и маслото, нарязано на парченца, се трият между дланите на ръцете, докато се превърнат в зърнеста маса. Прибавя се водата и сместа се меси енергично. Полученото тесто се оформя на топка, сплесква се с дланта на ръката и отново се овалва на топка. Повторете това три пъти, след което оставете тестото да почива на студено.

През това време нарежете шунката на парченца и разбийте в дълбок съд яйцата заедно със сметаната или млякото, солта и черният пипер. Разточете тестото на кора дебела 3 мм, поставете я в тавичка с диаметър около 20 см, надупчете я с вилица до дъното, поръсете я с парченца от шунката и я залейте със сместа от яйцата и млякото.

Баницата се пече около 30 минути в силна фурна и се сервира топла.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 19
4 7
3 2
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Dimitri
Dimitri
16.02.2016 23:58
Tova ne e nikakva frenska banica.
Tova se kazva kish loren.
8
1
Георги
Георги
03.06.2015 14:36
Френска баница боже мой.... няма такова нещо бе!
10
1
Веселин
Веселин
14.03.2014 12:11
Ще си позволя да не се съг автора когато пишем един от продуктите в грамаж нека и останалите да са в грамаж или литраж
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв