Чеснова паста

28/08/2009
Дони
отДониНовак
"Не оставяйте чесънът да изкуфее и да се спаружи. Когато имате повече от него, не пропускайте да приготвите чеснова паста! Сигурни сме, че ще и намерите приложение!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции2 бурканчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 839
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • чесън – 12 скилидки
  • олио – 75 мл.
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Завивате скилидките чесън по четири в алуминиево фолио. Слагате ги в подходяща тавичка и ги запичате на 200 градуса за около 1 час. Изваждате от фурната, махате фолиото и оставяте да поизстинат. Обелвате скилидките и ги претривате през сито, след което ги разбърквате с олиото докато получите гладка кремообразна смес.

Овкусявате със сол и пипер. Сипвате в малки бурканчета по 125 мл, предварително добре измити и подсушени. Годност - 6 месеца.

Може да консумирате върху прясна франзела или да използвате при приготвяне на различни продукти на скара.

подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Васил Манолов
Васил Манолов
06.12.2011 11:56
Кака може да не знаете, че това е най-подходящата паста за пържен шаран. Върха е. Може да се маже и на препечени филийки.
0
0
Зори
Зори
03.01.2011 17:09
Според мен за всичко, на което върви чесън
На пример : тиквички, пиле, чеснов сос.
0
0
Мира
Мира
18.11.2009 16:28
За какви ястия е подходяща тази паста ?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв