Круши в червено вино

03/02/2012
Вили
отВилиНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 293
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • круши - 8 бр. зрели, но твърди
  • червено вино - 1/2 бутилка
  • вода - 1/2 л.
  • канела - 1 пръчка
  • пудра захар - 100 - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера слагате виното, водата, канелата и пудрата захар и варите докато получите сироп.

Изчиствате крушите, с остър нож отстранявате средата, но без да разрязвате крушата на парчета обелвате ги и оставяте само дръжките.

Поставяте ги изправени в сиропа и варите докато те получат красив винено червен цвят и поомекнат.

Изваждате ги и ги поставяте в подходящ за сервиране съд, поливате със сиропа и ги оставяте да се охладят.

Могат да се поднесат с крем или сладолед.
подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар