Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Яйца по френски - ордьовър

Яйца по френски - ордьовър

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Яйца по френски - ордьовър1 / 2
21/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • скариди - 100 г
  • гъби - 150 г /печурки или други по желание/
  • масло - 80 г
  • черен пипер - млян
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • за соса
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват в подсолена вода, обелват се черупките и яйцата се срязват по дължина на две половинки. Изваждат се жълтъците и се нарязват на ситно.

Гъбите се кипват в малко вода за 10 минути и се изваждат. Със същата вода се приготвя сосът. Загрява се маслото и в него се запържва брашното, на тънка струя се сипва от гъбената вода, като се бърка непрекъснато.

Ако се използват пресни скариди, първо трябва да се сварят в солена вода, да се почистят и след това да се нарежат. Ако са купени сварени, се нарязват, към тях се добавят жълтъците, нарязаните гъби, лимоновият сок, зехтинът и черният пипер.

Разбърква се добре и със сместа се пълнят белтъците. Нареждат се в намазана с мазнина тава, поливат се със соса и се запичат във фурната. Сервират се поръсени с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много пъстра и впечатляваща чиния.
07.05.2016 08:59
Monika Ivanova
Monika Ivanova
хубаво предястие за гости-креативно и рядко използвано
07.05.2016 03:29