Петел каша

21/11/2013
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 454
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3,3 от 5

Необходими Съставки

  • петел – 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер – 6 - 7 зърна
  • чесън – 5 глави
  • оцет
  • масло – 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петелът се измива, нарязва и сварява. След това се обезкостява и месото се нарязва на малки парчета.

Загрява се маслото и в него се запържват нарязаните моркови, добавя се брашното и се бърка, докато се запържи до златисто. Добавя се бульонът от варенето и се оставя да кипне за още 10 минути.

Кашата се поръсва със счуканият черен пипер. Подправя се с счукания чесън. Месото се връща в тенджерата и тя се захлупва. Сваля се от котлона и не се отхлупва 15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар