Домашни банички с риба

22/11/2013
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне75 мин.
Готвене20 мин.
Общо95 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо753
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • риба - 200 гр филе
  • брашно - 200 гр
  • яйца - 3 броя
  • мая - 15 гр
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 1 бучка с големина на орех
  • лук - 1 глава
  • лимони - 1/2
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 1/2 ч.ч. топла вода и се оставя за 15 мин.

Замесваме тесто от брашното, останалата топла вода и маята, което оставяме да втаса за 30 мин.

Разбиваме яйцата с омекналото масло и ги замесваме с тестото.

Приготвяме кайма от ситно нарязания лук и смляната риба, като овкусяваме с черен пипер и сол.

Омесваме готовото тесто с каймата и ги оставяме за 30 мин. Получената смес се разточва на дебела кора, нарязва се на триъгълници и се пържи в гореща мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар