Табиетлийски милинки

21/11/2013
Ivankaот IvankaНовак
"Само сте си мислели, че сте яли милинки, докато не опитате нашето предложение "
Приготвяне520 мин.
Готвене20 мин.
Общо540 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 363
  • Преглеждания за месеца646
  • Преглеждания за седмицата165
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя към брашното и солта. Замесва се средно меко тесто и се разточва на кора с дебелина 0.5 см.

Готовата кора се поръсва със сиренето, навива се на руло и се нарязва на 8 парчета. Готовите парчета се нареждат на разстояние от около 2 см. едно от друго в силно омазнена тава и се поръсват с олио.

Тавата се покрива с фолио или найлонов плик и се оставя в хладилник за 8 часа.

Втасалите милинки се заливат с разбитите яйца с кисело мляко и се пекат 15-20 мин. на 180 градуса.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 2
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мартина Тракова
За 8 часа в хладилник нищо няма да превтаса.Просто ще втасва малко по бавно.Причината е в температурата.Ако тестото е на топло,ще втаса по -бързо.
0
0
Нешева
Нешева
22.11.2013 15:58
А не се ли слагат във фурна на 50 градуса?
2
0
Дани
Дани
22.11.2013 14:56
Защо трябва да стои толкова часа в хладилник?
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв