Коледно пънче

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Коледно пънче1 / 3
25/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8
"Все по-актуално е на коледната трапеза да се поднася този сладкиш Коледно пънче - дали защото е много вкусен или наистина ефектен"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 75 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • какао - 2 с.л.
  • ГЛАЗУРА
  • шоколад - 150 г тъмен
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 жълтъка
  • ром - 2 с.л.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • За декориране
  • пудра захар - 1 с.л.
  • шоколад - 50 г разтопен черен
  • бонбони - цветни по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покрийте правоъгълна тавичка с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса. Разбийте яйцата и захарта за 7 минути с миксер, до получаването на пухкав крем.

Пресейте брашното заедно с какаото и го прибавете към яйцата. Полученото тесто се изсипва в тавата, разпределя се равномерно и се пече за 10-12 минути.

Обърнете готовия блат върху друг листа хартия за печене, който е поръсен с малко кристална захар. Още топъл навийте блата заедно с хартията на руло. Когато изстине, го намажете с крема.

Крем: шоколадът за крема се разтапя на водна баня. Към него прибавете млякото и жълтъците. Загрейте леко сместа, докато се посгъсти. Оставете да се охлади.

Разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Лъжица по лъжица прибавяйте алкохола и шоколадовата смес.

С получения крем намажете блата, навийте го отново на руло, намажете го отгоре с крем. С течен шоколад и вилица го декорирайте, за да заприлича на кората на дърво. Доукрасете с цветни бонбони по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: