Точена млечна баница

22/11/2013
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 843
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме брашното в съд и правим кладенче в средата.

Разбиваме яйцето със захарта, прясното мляко и олиото. Разбиваме и киселото мляко, като добавяме содата, солта и оцета. Изсипваме смесите в кладенчето и замесваме средно меко тесто.

Разделяме тестото на малки питки и ги оставяме да престоят 20 мин. Приготвяме плънка от натрошено сирене с разбитите яйца.

Разточваме кора от всяка топка, след което я поръсваме с олио, с част от плънката и навиваме на руло.

Нареждаме цялата баница в омазнена тава, поръсваме с олио и печем в предварително загрята умерена фурна около 30 - 40 мин.

Приготвяме сиропа, като разтваряме захарта в млякото и заливаме изпечената и изстинала баница. Отново печем в слаба фурна до затопляне на млякото.подобни рецепти тук

5 9
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар