Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Празнично пиле пълнено с кайма, царевица и чушки

Празнично пиле пълнено с кайма, царевица и чушки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Празнично пиле пълнено с кайма, царевица и чушки1 / 2
14/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Празникът е пълен, когато на масата има Празнично пиле, пълнено с кайма, царевица и чушки"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • царевица - 100 г сладка
  • кайма - 200 г
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето, почистете и го подсушете. Намажете го със сол и лимонов сок, отвън и отвътре. От вътрешната страна го натрийте с черния пипер и половината от червения пипер.

Почистете чушките и ги нарежете. Смесете ги с каймата, царевицата и нарязания на ситно магданоз. Напълнете пилето с тази плънка и го зашийте.

Разтопете кравето масло и в него прибавете сол и останалия червен пипер. Намажете обилно пилето с тази смес и го сложете в намаслена форма.

Около пилето може да сложите кисело зеле, картофи, ориз или нещо друго. Завийте пилето с алуминиево фолио и го печете в загрята на 200 градуса фурна за един час.

След това махнете фолиото и го запечете за още 30 минути на около 230 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: