Зелник

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Зелник1 / 2
02/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Зелник и това е - вкусно и много любимо на всички вкъщи"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 3 ч.ч. хладка
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 200 г
  • сол
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • кисело зеле - 1/2 кисела зелка
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе плънката, като нарежете зелето на тънки ивици и го запържите в олиото. След това го отстранете от огъня и го разбъркайте с натрошеното сирене.

Пресейте брашното, направете кладенче и последователно сипете олиото, оцета, водата и солта. Замесете гладко тесто, което трябва да разделите на 30 топки. Разточете ги на неголеми кори /10-15 см в диаметър/.

Намажете ги с разтопеното масло и ги слепете така, че от тях да се разточат 1 голяма по-дебела и 2 по-малки тънки кори. Първата, по-голяма кора се слага в намазана с масло кръгла тава. Върху нея се изсипва по-голямата част от плънката със зелето. Заравнете.

Покрийте с една по-тънка кора. Третата кора се поръсва с разтопено масло и останалата плънка и се навива на руло, което трябва да поставите покрай ръба на тавата. Залейте с разтопеното масло и изпечете зелника в умерено загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: