Телешко с червено вино

23/10/2011
Минчо
отМинчоНовак
"Една от най-хитовите двойки на сезона - телешко и червено вино!"
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 876
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 900 г
  • лук – 350 г (малки главички)
  • домати – 4 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • лимони – 1 бр.
  • червено вино – 300 мл
  • бульон – 150 г
  • брашно – 4 с. л.
  • магданоз – 1 с. л.
  • босилек
  • мащерка
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, подправете ги със сол и черен пипер и ги оваляйте в брашно, след което ги запържете в сгорещен зехтин в широка тенджера. Оставете ги да се пържат около 10 минути, като бъркате за да се опържи добре. Отцедете и оставете настрана.

Запържете до златисто лука, ситно нарязания чесън и нарязаните на тънки кръгчета моркови. Задушете за 10 минути, като разбърквате.

Сложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка.
Сипете бульона, прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани на дребно домати, настърганата кора на 1 лимон, мащерка и босилек.

Изчакайте да заври, сложете сол и черен пипер, похлупете и оставете ястието на тих огън за около 2 часа.
подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар