Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с гъби и бяло вино

Пържоли с гъби и бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пържоли с гъби и бяло вино1 / 3
24/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр.
  • брашно - за овалване
  • мазнина - за пържене
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • гъби - 500 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват, посоляват и се овалват в брашно. Запържват се в сгорещена мазнина.

В огнеупорен съд се нареждат ред пържоли, ред нарязани гъби, поръсва се с черен пипер и сол и отново в същия ред.

В мазнината от пърженето се сипва виното и малко топла вода. Със соса се заливат пържолите, захлупват се и се пекат във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика!
27.01.2024 20:44
severiada
severiada
Благодаря!
26.08.2014 08:43
2
1
Ваня
Ваня
Много добре се получиха, но аз добавих още половин чаша вино! Благодаря!
28.11.2013 11:12
4