Варено жито с орехи

15/01/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 833
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива и залива със студена вода, като тя трябва да го покрива и да има 3-4 см течност над житото.

Вари се на слаб огън докато се напукат зърната и течността се изпари. Подслажда се със захарта и се сваля от котлона.

Брашното се препича и с него се поръсва житото. Добавят се ванилията и счуканите орехи. Разбърква се добре.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!