Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Варено жито с орехи

Варено жито с орехи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Варено жито с орехи
Снимка: Viktoriya Afzali
2 / 3
15/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Най-вкусното варено жито с орехи, което може да сложите на коледната трапеза"

Необходими Продукти

  • грухана пшеница - 300 г
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче (2 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива и залива със студена вода, като тя трябва да го покрива и да има 3-4 см течност над житото.

Вари се на слаб огън докато се напукат зърната и течността се изпари. Подслажда се със захарта и се сваля от котлона.

Брашното се препича и с него се поръсва житото. Добавят се ванилията и счуканите орехи. Разбърква се добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: