Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Велинградска салата

Велинградска салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Велинградска салата1 / 2
04/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • боб - 200 - 300 г Софенка
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. печена
  • кисели краставички - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 5 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на дребно, запържва се в предварително загрятата мазнина, прибавя се червеният пипер и се разбърква. След като добие стъклен вид, се изважда и мазнината се прецежда.

Фасулът и морковите се сваряват и се поставят в купа заедно с нарязаните кисели краставички и печени чушки. Заливат се с прецедената мазнина от лука и се овкусяват с подправките.

Салата се сервира с накълцания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: