Плодов рачел

27/01/2013
Пламена
отПламенаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 285
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени от костилките сини сливи и обелената и нарязана кубчета тиква се държат във варов разтвор (на 5 л вода - 150 г гасена вар) около 2 часа. След това се измиват добре под течаща вода.

Крушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на парченца.

Така подготвените плодове се нареждат на редове в дълбок съд, заливат се до половината с вода, поръсват се със захарта и се варят до сгъстяването на сиропа.

Десетина минути преди свалянето на готовия рачел от огъня се прибавят ореховите ядки, лимонената киселина и ванилията или индришето.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар