Мармалад от сини сливи

07/06/2009
от СилванаНовак
"Мармалад от сини сливи - ето на това му викаме неувяхваща класика!"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31 764
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Избират се добре узрели сливи, измиват се и се почистват от дръжките и костилките.

Сливите се варят в малко вода до омекване, след което се отцеждат и се претриват през гевгир или сито. Получената каша се вари на умерен огън, като се разбърква с лопатка. Когато кашата започне да се сгъстява се прибавя захарта. Варенето продължава до сгъстяването на сместа.

Малко преди отстраняването й от огъня се прибавя индришето.

Мармаладът се изсипва в буркани и като изстине се затваря плътно и се стерилизира 30 минути.

Съхранява се на сухо и проветриво място.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти