Шипков мармалад

06/06/2011
от ГаляНовак
"Обичан вкус от детството, с който сме отраснали!"
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 182
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шипки - добре узрели 12 кг.
  • захар - 4 кг.

Начин на приготвяне

Шипките се измиват добре и се слагат в дълбок съд. Заливат се със студена вода до 5 см над повърхността им. Шипките се варят до омекване, след след това се отцеждат и се претриват през гевгир, като се поливат с отварата.

Получената смес се прецежда през сито и се слага в широк съд. Варим при непрекъснато бъркане заедно със захарта, докато не стане гъста еднородна смес.

Докато е още горещ, мармаладът се изсипва в сухи затоплени съдове. Оставяме го открит, докато на повърхността му се образува корица.

Готовият мармалад се покрива с пергаментова хартия и капак.

Съхранява се в тъмно и студено помещение.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Паскал
Паскал
25.08.2013 14:16
Много шипки се навъдиха, трябва да направя нещо.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв