Заек по шопски

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Заек по шопски1 / 4
26/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
360 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
370 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг.
  • хляб - 3 филии бял
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. мариновани и червени
  • масло - 20 гр.
  • маслини - 10 бр.
  • лук - 1 гл.
  • магданоз - 1 вр.
  • олио - 2 с.л. (зехтин)
  • оцет - 2 с.л. (ябълков)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо предварително се изкисва във вода, след което се сварява и обезкостява.

Хлябът се нарязва на кубчета и се изпържва в маслото на крутони.

На дребно се накълцват изчистеният лук, маслините и магданозът, а морковите се нарязват на кръгчета.

Маринованите червени чушки се правят на колелца.

Месото се нарязва на хапки и се разбърква с крутоните, лука, маслините, магданоза, чушките, червения пипер.

Овкусява се със сол, оцет и олио или зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

снежина
снежина
А като се нареже всичко, после какво ? - запържва ли се, пече ли се ? Много неясно е написано
08.04.2014 09:14
1