Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Вегетариански кебап със сайтан

Вегетариански кебап със сайтан

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Вегетариански кебап със сайтан1 / 2
26/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сайтан - 500 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сок - 1 ч.ч гроздов
  • лук - 1/2 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр
  • бахар - 2 зрънца
  • кафяв ориз - 1 ч.ч. пълнозърнест за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук и сайтана, нарязан на парченца. Изваждаме кубчетата сайтан, прибираме ги в подходящ съд и ги заливаме със соевия сос.

Оставяме го да се овкуси около 3-4 минути, след което го връщаме при лука и разбъркваме добре. Добавяме брашното и червения пипер. Наливаме доматеното пюре и гроздовия сок и разбъркваме. Овкусяваме кебапа с дафинов лист и бахар. Заливаме с 1/2 ч.ч. гореща вода и варим около 20 минути.

Оризът се запича за кратко в сух тиган, след което се залива с подсолена вряла вода в съотношение около 2.5:1 и се вари до готовност. Вегетарианският винен кебап със сайтан се поднася с гарнитура от ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: