Чорба от пилешки воденички

28/11/2013
vladimir Petrovski
отvladimir PetrovskiНовак44197
"Млечна чорба от воденички - сгряваща сърцето вкусотия "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 373
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 2 тарелки
  • вода - 1 литър
  • прясно мляко - 1 литър
  • червен пипер - 2 супени лъжици
  • брашно - 2 с.л. бяло пшенично
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • чесън - 3 бр. пасирани скилидки
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тенджера под налягане 1 литър вода и в нея варим предварително почистените и нарязани на кубчета воденички.

Отцеждаме и заливаме със студена вода. Към водата от варенето сипваме 1 л прясно мляко при непрекъснато бъркане. Млякото да не е от хладилника, защото в противен случай ще се пресече.

В тиган сипваме олиото, добавяме червения пипер и брашното. Бъркаме непрекъснато. Разреждаме с малко бульон. След като запръжката се разреди добре, изсипваме към бульона и млякото.

Добавяме воденичките обратно в тенджерата и варим още 5-6 минути. При сервиране поръсваме с черен пипер. Добавяме пасирания чесън. Подкиселяваме на вкус.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

точния
точния
21.11.2014 10:52
Като супа добре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв