Заек капама

15/01/2014
Глория
отГлорияНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 018
  • Преглеждания за месеца269
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. с дреболиите
  • вино - 100 мл червено
  • олио - 100 мл
  • булгур - 250 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар.

Запържете булгура в олиото и прибавете сварените и нарязани дреболии. Подправете със сол и двата вида пипер. Разбъркайте добре.

С получената смес напълнете заека и го зашийте. Сложете го в глинен гювеч. Полейте го с малко вода, виното и малко олио.

Похлупете гювеча и го поставете в студена фурна. Пече се, докато заекът не омекне напълно.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар