Заек капама

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Заек капама1 / 2
15/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4-5
"Няма по-вкусна капама от заешката, от нас да го знаете - ето и рецепта, с която да се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. с дреболиите
  • вино - 100 мл червено
  • олио - 100 мл
  • булгур - 250 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте заека и го почистете от ципите. Осолете го отвън и отвътре. Сварете вътрешностите на заека в подсолена вода с няколко зрънца бахар.

Запържете булгура в олиото и прибавете сварените и нарязани дреболии. Подправете със сол и двата вида пипер. Разбъркайте добре.

С получената смес напълнете заека и го зашийте. Сложете го в глинен гювеч. Полейте го с малко вода, виното и малко олио.

Похлупете гювеча и го поставете в студена фурна. Пече се, докато заекът не омекне напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: