Пълнени чушки в гювеч

28/11/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 201
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и го запържете до омекване в силно загрята мазнина. Добавете лука и задушавайте, докато лукът омекне. Прибавете ориза, малко вода и подправките и задушавайте още 10 минути на тих огън.

Чушките се почистват от дръжките и семките и се пълнят с приготвената смес. След това се овалват в брашно и се подреждат в глинен гювеч. Налива се вода, така че да покрие чушките.

Гювечът се слага в студена фурна и се пече на 180 градуса около 70 минути или докато пълнените чушки се запекат от едната страна. Обръщат се от другата, покриват се с доматите, които сте нарязали на колелца и се запичат още 10-15 минути.

Ястието може да се поднесе топло или студено и по желание с бешамелов сос.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар