Пикантна подлучена рибена чорба

28/11/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 073
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от костите и от кожата. Филето се нарязва на парченца и се поръсва със сол. Престоява на студено около 2 часа. Приготвя се бульон от кожата и костите и се прецежда.

Към него се добавят олиото, черният пипер, нарязаният лук, картофите, нарязани на кубчета, нарязаните на ситно моркови, нарязаната на кубчета целина и дафиновият лист. Когато картофите са наполовина готови, се добавят настърганите домати и рибата. Вари се на слаб огън до пълна готовност.

Добавя се лютата чушка, нарязана на ситно. Чорбата се наръсва с копъра и се добавя лимоновият сок. Отделно се приготвя оцет със счукан чесън и се поднася към готовата чорба.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!