Пържена риба с подлучен млечен сос

28/11/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 257
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1.5 кг
  • сол
  • олио - 100 мл
  • за соса
  • чесън - 1 глава
  • орехи - 10 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • кисело мляко - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива и нарязва на парчета. Посолява се и се оставя за половин час. Изпържва се в загрятото олио. Приготвя се сосът.

Чесънът се почиства и се счуква със сол. Добавят се орехите и пак се счуква всичко. Когато се получи гладка каша, се добавя киселото мляко, разтопеното масло и всичко се разбърква добре. Сосът се сервира като гарнитура към рибата.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар