Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешки език с кашкавал

Телешки език с кашкавал

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
28/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Привържениците на телешкия език ще се радват да го опитат, приготвен по този начин"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 кг
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 50 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се сварява, обелва се и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки парчета и се задушава в разтопеното масло. Поръсва се със солта и черния пипер.

Нарежда се в тавичка и отгоре се посипва с настъргания кашкавал. Запича се, колкото да се разтопи кашкавалът.

Сервирайте езиците украсени с листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
41
30
22
10
Дай твоята оценка: