Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Карамелизиран сладкиш с ананас

Карамелизиран сладкиш с ананас

LillilysLillilys
Новак
915106
Карамелизиран сладкиш с ананас
Снимка: Кирилова452
1 / 3
28/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Понеже държим да се отличаваме от тълпата, решихме да приготвим сладкиш с ананас - стана страхотен"

Необходими Продукти

  • захар - 250 г
  • вода - 30 мл
  • ананас - 1 консерва
  • масло - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 20 г на прах
  • брашно - 150 г
  • ром - 1 с.л. кафяв
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете маслото на стайна температура.

В дълбок тиган добавете 100 г от захарта и 30 мл вода. Разклатете тигана, така че да смесите продуктите. Когато правите карамел, колкото по–малко бъркате, толкова по–добре става.

Оставете така получената смес на силен огън, като от време на време разклащате тигана, за да не загори карамелът. Когато сместа започне да отделя лека миризма на загоряло, това означава, че карамелът е готов.

Снемета от котлона и като разклащате тигана, изсипете и разстелете сместа във форма за печене с тефлоново покритие или покрита с хартия за печене.

Нареде един пласт кръгчета ананас върху карамела.

Изсипете размекнатото масло в дълбока купа. Добавете останалата захар и разбийте с тел или миксер до хомогенна смес.

Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да разбивате. Добавете маята, брашното и рома, като продължавате да разбивате до хомогенна смес.

Изсипете и резстелете така полученото тесто върху резенчетата ананас.

Печете 30 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като сладкишът се изпече, го обърнете с помощта на чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
48
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитър Стефанов
Димитър Стефанов
Направих сладкиша с някои леки промени в рецептата...
Вместо 150 гр. сложих 250 гр. масло.
Рома беше около 50 грама, а не лъжица.
Сложих 4 яйца, че ми се видяха ситни.
Карамела го правя с вода и ром, а не само с вода.
Вместо мая на прах - сложих едно пакетче бакпулвер(мисля, че и с по-малко ще е добре)

Получи се много добре...
11.12.2013 15:10
4
Ваня
Ваня
Този сладкиш определено ще го изпробвам. Обичам ананас -нещо различно е, а и продуктите са икономични... и благодаря за идеята!
28.11.2013 15:12
3